Mamyčių klubas
RU
LV

Emigracijos, kitos šalys, vaikas... (45)

anastazija 24.07.10 12:40:30
sveiki, as noreciau paklausti, jeipagimdziusi lietuvoje vaika, cia gaunu vaiko prieziuros tuos vadinamus dekretinius ar isvykusi i UK ir ten isidarbinusi ar tures lietuva nutraukti man mokejima?

stelpa 25.04.10 17:04:29
jojo,ypac narkotikus bandantys pervezt,gatavi uz vairo,merginas siurpint ir begale kitu parazitu...paskui,leva ta ir ana salis,nenori lietuviu darbint,butu nuomot ir t.t..o kazin ar ne patys kalti?!

raimonda 25.04.10 16:59:50
LT tauta jau gan pakankami pasizymenjus ir taip pasaulyje,anksciau zinojo,kad sabonis is lt o dabar ,kad banditai...

stelpa 25.04.10 16:46:18
taip,tu visiskai teisi laimonda:),as taip pat manau jog nuo musu paciu daug kas priklauso.reika laiko kol susitaikai su ta mintim jog dabar cia tavo namai,o ne LT,LT tik teviske,gimtine musu,o namai jau yra cia,dabar mes LT tik sveciai esam:)

raimonda 25.04.10 16:33:36
na as nesijauciu svetimas cia,ir bendrauju su zmones,kaimynais,draugu turiu irtt :) manau nuo zmogaus priklauso kaip jis jausis kitur ,kaip save ves,parodys taip ir atirinkamai zmones ziures

vinke 24.04.10 10:40:34
Mam, sutinku su tavimi. Tačiau ne visiems taip būna :) mes su vyru labai gerai mokam angliškai, mano vyras ten žino įstatymus nes važiuoja siaubingai dažnai, o ir šiap turime daug giminių kurie arti gyvena. Kaip kitos mamytės?

volunge 07.04.10 18:01:38
Taip, Mam, papildėt tarsi mano mintimis :) Laikas, laikas ir dar kartą laikas... Abejoju, ar greitai įmanoma kažką padaryti. Seniai esat išvykę? :)

mam 07.04.10 13:51:46
Beveik sutinku su volunges nuomone :) Bet tik noreciau pridurti, kad kitoje salyje jausiesi emigrantu tol , kol nemokesi kalbos, nezinosi istatymu, neturesi tos salies draugu, neisikursi gerai ( turiu omeny, gyventi be kaimynu) , tol kol darbe nebusi pripazintu, o kai viso to pasieksi, niekas i tave nebeziures kaip i nepageidaujama :) aisku tas neivyksta per metus ar tris... tam reikia daug laiko..na cia mano nuomone :) sakau is savo patirties. Tiesa pasakius grizusi i LT as jauciuosi kaip svetima...

anastazija 02.04.10 22:02:34
mes ir ketinam isvykti i anglija kai gims vaikelis ir truputi paaugs... mano tevai ten gyvena. o cia mes beveik vieni...

daivute 02.04.10 21:55:52
manau dauguma isvaziavusiu kadanors gris :)

vinke 24.03.10 19:09:51
Mes dar dėl to išvažiuojam, nes mano vyras dirba direktoriumi firmoje kur stiklo ir medžio gaminiai. Taigi jam baisingai daug reikia dirbti su anglais o jis gi pavargsta baisiai ir be to ne taip jau lengva jam tai į angliją išvažiuot, tai vėl grįžt, tai tą, tai aną.... ir jam anglijoj būtų daug lengviau ir pinigų jis garantuotai daug daugiau uždirbtų. Bet mes ruošiamės grįžt kai pagerės lietuvėlėj... :)

vinke 24.03.10 19:09:06
Mes dar dėl to išvažiuojam, nes mano vyras dirba direktoriumi firmoje kur stiklo ir medžio gaminiai. Taigi jam baisingai daug reikia dirbti su anglais o jis gi pavargsta baisiai ir be to ne taip jau lengva jam tai į angliją išvažiuot, tai vėl grįžt, tai tą, tai aną.... ir jam anglijoj būtų daug lengviau ir pinigų jis garantuotai daug daugiau uždirbtų. Bet mes ruošiamės grįžt kai pagerės lietuvėlėj... :)

angells 17.03.10 16:05:17
sweikos merginos gal yra mamu gywenanciu islandijoje labai noretusi bendrauti

raimonda 10.03.10 08:05:11
Tai va delto zmones ir vaziuoja,kad nera gerai,nejau gerai gyvenantys lektu,zinoma ne..bet faktai rodo kas kita,maziausia milio.isyvkes is LT ,vieniem pasiseka uzsidirba ir gryzta atgal,kitiem sunkiau,tas pats ir LT vieni gyvena super kiti isvis prasatai..bet kas tiesa ir faktas,kad svetur atlygis vertas zmogaus darbo ir pragyvent galima ne tik nuo algos iki algos skaiciuojant centus...

volunge 09.03.10 22:36:55
Sveikos mamos, pasiskaiciau pasisakymus, pasidalinsiu ir savo mintimis :) Visiskai sutinku su nuomonemis, kad ten (nesvarbu Anglija, Airija ar Skandinavijos salys) nenuvaziuosi ir nepasisemsi pinigu is kruvos :D Visur reikia dirbti, reikia stengtis. Darbai, o ypac geri darbai, nesimeto. Prisideda dar ir tas, kad ten visada busi emigrantas. Ir ta reikia suprasti, nes esi lietuvis ir kitoks niekada nebusi. Visur reikia irodyti, kas esi ir ko vertas, o jeigu esi emigrantas, su tuo susiduri nuolat. Zinoma, per laika apsitrinsi, priprasi, atsiras pazistamu, draugu ratas. Bet reikes laiko. Mano bendradarbis (Lietuvoje) pasakojo apie savo drauga, kuris pardave buta Vilniuje ir isvyko gyventi i Australija. Po poros metu grizo, nes suprato, kad ten visada jausis emigrantu, nebus tuo, kuo buvo ir gali buti Lietuvoje. Tad pries emigruojant, manau, verta apie tai pamastyti. Tiesiog ar esi pasiruoses tam ir ar eisi iki galo. Ir apskritai, ko vaziuoji ir ka palieki.
Kas isvyksta metams ar keliems uzsidirbti ir planuoja grizti i Lietuva, su tokiomis nuotaikomis turbut maziau susiduria. Greiciausiai dirba, brauko dienas kalendoriuje ir laukia, kada gales grizti :) Nors labai daug pazistu tokiu, kurie isvaziavo metams ar keliems, o apsigyveno daug ilgesniam laikui, nes greitai labai sunku kazka padaryti.
Zinoma, yra ir kita medalio puse. Nors esame neseniai isvyke, bet to uzteko, kad grizusi i Lietuva pavieseti pastebeciau, kiek daug nelaimingu zmoniu cia. Zmones blogai gyvena, kiek daug skurstanciu seimu! Tas labai slegia ir ta primirsti, kai isvaziuoji.

raimonda 05.03.10 14:57:55
vaivita tu tikrai nescia ?vaje jokio pilvuko vos vos,graz nestuke,mano tai buvao vaaaje koks pilvuzas mbet nei striju uztirejau nieko,esu kaip gumine :D jo sportuoju jau 12 metu,dabar veiklos atsidaro tai 2kart sav isbegu,dar joga sek,uzsiemu,na nevisad,bet stengiuosi ir maista ziuriu,ne stikrai jei deciau kas papuole i burna butu vaizdelis nekoks ,esu is tu kur kg lipa greit :(
O DEL KOMENTARU tai matai po foto raso nuotraukso komentarai ten ir spausk :)

kamilesmamyte 05.03.10 14:42:30
aciu laimonda uz info :)

vaivita 05.03.10 14:41:20
ne, nepaskaitos man, egzai buvo. guliu issidrebus siandien, prastai miegu kazkaip, nemiga kankina. raso apacioje nuotraukos komentaras, bet kur paskaityti kitu zmoniu? :) gi idomu baisiai ir man :) o tu turbut intensyviai sportuoji, ar ne?

raimonda 05.03.10 14:02:09
sveikute vaivita,,tai ikeik i komiksus ir susirask mane,lyg 2 psl dabar mano foto ir apacioje raso nuotraukos komentaras :)
ka nuveikei gero,leksi i paskaitas vel ?

raimonda 05.03.10 14:00:48
O atsakant i klausima autorei tai cia yra taip...pirmiausia,kad gautumei kitos salies ismokas turi atsisakyti Lietuvoje gaunacius pinigelius,na tuos 50lt ar 97,net nezinau kiek moka dabar lt...dveju ismoku negalima gaut,tai jau nusikaltimas..tai va..o kai atvaziuosit cia ,turite rasyti Fmilienkasse,tai seimos kasa,kaip pas mus socialinis kazkas panasaus,gausit is ju anketas,dauaaaag anketu ir tai rasinesites,nes procesas vyksta labai ilgai,man truko 11 men,tada bus viena ankete skirta Lietuvai,kai nuvaziuosit i LT nunesit i soc.rupyba ten jie viska zino,uzdes antspaudeli ir parvesite cia,ir tt..o klausimu anketose tai apsaugok viepatie,labai kavili..o ismokos tokios uz vaikuti po 184 eur ,nuo trecio vaikucio 192 ir tt gimsta cia vaikutis ir augini iki metu moka 68pr.dekrete metus laiko jei nedirbus buvo mamyte moka metus laiko 375eur kas menesey,tai va gal kuom nors pagelbejau :)
1 2 3 »